Redăm zâmbetul sănătos

Bine de știut

Cum te speli corect pe dinți?

Dulciurile, mâncarea și sucurile sunt cele care îți pot provoca dureri de dinți și carii, atunci când nu îți cureți dinții în mod corect.

Procedeul de spălare pe dinți contează adesea mai mult decât pasta sau periuța folosită, de aceea este atât de important să ții cont de cei 3 pași esențiali de mai jos. Și să îi repeți de două ori pe zi, dimineața și seara.

Pasul 1. Zâmbet larg. 

Începe să periezi dinții de la gingie înspre dinte, pe verticală. Nu peria niciodată pe orizontală, din spate în față. Nu vei face altceva decât să păstrezi bacteriile între dinți. Repetă de 10 ori pe fiecare grup de dinți.

Pasul 2. Deschide gura. 

Spală măselele cu mișcări circulare, din spate în față. Așa scoatem bacteriile din șanțurile dentare, ca să nu se carieze. Repetă de 10 ori pe fiecare grup de măsele. 

Pasul 3. Gura și mai mare.

Acum vei spăla lateralul dinților și măselelor din interiorul gurii. Pentru măsele, ții periuța ca la pasul 1 și periezi de la gingie către dinte. Pentru dinți, ții periuța drept și periezi tot de la gingie către dinte. Repeți de 10 ori și aici.

Alte ajutoare pentru îngrijirea dinților

Ața dentară

E important să o folosești pentru a curăța spațiile dintre dinți și măsele. De multe ori, chiar dacă te speli bine pe dinți, dacă nu cureți și spațiile dintre ei, acolo se pot face carii. 

Irigatorul (dușul) bucal

Vine în completarea aței dentare, deoarece fluxul de apă al irigatorului reușește să scoată mai bine reziduurile mici dintre dinți și să curețe eficient placa bacteriană de pe dinți și de sub marginea gingiilor.

Apa de gură

De un real ajutor și ea în curățarea dinților și menținerea sănătății gingiilor, apa de gură poate fi folosită dimineața și seara după ce ai periat bine dinții. Sau o poți folosi în timpul zilei, după ce ai luat masa / mâncat ceva dulce. Oricum ar fi, încearcă să nu o folosești mai mult de 2 ori pe zi. 

Extra sfaturi de îngrijire dentară corectă

  • Ține minte – spălatul pe dinți se face de la roșu la alb. Adică, pornești cu periuța de la gingie, peste dinte. 
  • Nu uita să periezi atât limba, cât și interiorul obrajilor.
  • Cel mai important este să îți speli dinții seara, după ce ai mâncat, înainte de culcare. După ce te-ai spălat pe dinți seara, nu mai bea altceva decât apă și nici nu mai ronțăi nimic. 
  • De fiecare dată când dinții intră în contact cu alimente dulci, mâncare sau băuturi acide, smalțul se înmoaie temporar și pierde din conținutul său de minerale. De aceea, după ce ai consu­mat alimente sau băuturi acide, periază-ți dinții abia după o oră. Ast­fel, ei au timp să-și reca­pete con­ținutul mineral.Ține minte – spălatul pe dinți se face de la roșu la alb. Adică, pornești cu periuța de la gingie, peste dinte. 
  • Nu uita să periezi atât limba, cât și interiorul obrajilor.

Citește în continuare despre procedurile stomatologice de profilaxie dentară, precum sigilarea molarilor de 6 ani sau detartrajul destinat adulților.

Dan Ardelean

Boss-ul Ayadent, pentru care pacienții sunt mereu pe primul loc. Cel care adoră să găsească soluțiile potrivite pentru fiecare pacient, cu răbdare și (prea) mult perfecționism.

Hai să ne cunoaștem!

Orice întrebare sau sugestie ai avea, contactează-ne fără teamă. Suntem la datorie de luni până vineri, de la 9:00-19:00 și sâmbătă, alternativ, de la 9:00-12:00.

CONTACT