Experiența acumulată în abordarea chirurgicală a cazurilor dificile, ne ajută să găsim varianta cea mai puțin dureroasă și mai bună pe termen lung pentru pacient. De la extracții dentare la operații complexe, medicii stomatologi Ayadent te ajută să îți recapeți sănătatea dentară.
Sunt multe cazuri în care lucrurile nu se rezolvă cu o obturație. Că e nevoie de o operație dentară prin care să se elimine dintele bolnav și infecția. Iar mai apoi să venim cu soluțiile potrivite pentru pacient, care să îi permită să își recapete capacitatea de a mesteca eficient pe partea cu probleme. Soluțiile pot să vină din partea implantologiei sau a proteticii, în funcție de cum se prezintă zona la ceva timp după operație.
Molarul de minte, sau cum ne place nouă să îi spunem – cel mai încăpățânat dinte, este adesea cel care pune cele mai mari probleme. De la o creștere defectuoasă pe diagonală sau chiar orizontală, la probleme paradontale, măseaua de minte este adesea pe lista de extracții. Situația se complică atunci când aceasta crește în direcția rădăcinii dintelui vecin și necesită operație maxilo-facială. Oricare ar fi situația în care se află măseaua de minte, te poți baza pe noi să o rezolvăm.
Căutăm să facem manoperele dentare cât mai ușoare pentru pacient, de aceea serviciile de chirurgie orală din clinica noastră pot fi realizate și în varianta piezochirurgicală. Se utilizează micro-vibrații ultrasonice pentru a tăia osul cu o precizie incredibilă, evitând complet țesutul moale.
Sinus lifting-ul nu e o procedură estetică, deși după nume te duce cu gândul acolo. De fapt, se referă la procedura de ridicare a membranei sinusale.
Atunci când ai molari sau premolari lipsă de foarte mulți ani, osul maxilarului se resoarbe și ajunge să fie insuficient pentru a permite implantul dentar. În spațiul osos există cavități goale numite sinusuri, a căror membrană trebuie să fie ridicată ușor pentru a permite adiția osoasă și implicit realizarea ulterioară a implantului.
Implantul dentar are nevoie de un volum suficient de țesut osos în care să fie inserat. Există cazuri în care pacientul suferă de o pierdere osoasă datorată îmbătrânirii, a cariilor dentare, a traumatismelor, a bolilor parodontale, cât și a infecțiilor și a dinților lipsă.
O tehnică eficientă de regenerare a osului maxilar este reconstrucția osoasă ghidată, numită și GBR. În cadrul acestei proceduri se folosesc materiale de adiție osoasă precum xenogrefe, autogrefe și materiale pentru membrană PRF sau A-PRF.
În orice tip de chirurgie, sunt doi factori principali care contează - experiența medicului și echipamentele medicale folosite. Din fericire, noi le avem pe amândouă - medici trecuți prin multe cazuri și intervenții dentare, dar și echipamente performante și materiale dentare de ultimă generație.
Acestea ne permit să realizăm intervenții cu minimum de durere, cu un grad de siguranță ridicat și cu o perioada de vindecare mult redusă.
Pentru mulți dintre pacienții noștri, mici și mari deopotrivă, acul e un motiv de spaimă. Din fericire, avem o soluție perfectă!
Folosim pentru ei anestezia cu seringă needle free, care utilizează un mic jet de înaltă presiune, ce pătrunde în piele fără a mai fi nevoie de ace. Astfel, totul se întâmplă instant, anestezia își face efectul mai repede și ocolim astfel și fobia de ace.
Un molar de minte inclus complet sau parțial poate să provoace deteriorarea dinților vecini și poate să apară riscul infecției în zona respectivă. Un molar de minte care a erupt parțial poate provoca inflamații și carii, deoarece este mai dificil de curățat, resturile alimentare și bacteriile se pot acumula cu usurință în acea zonă.
Da, primim cu drag micuții pacienți și îi ajutăm să facă loc dinților definitivi prin extracția rapidă și fără traume a dinților de lapte.
Te așteptăm cu cel mic la un control la fiecare 6 luni, pentru a te asigura că dințișorii lui se mențin drăguți și sănătoși.
La un molar de minte inclus sau parțial-inclus, primele semne că ceva nu este în regulă vin sub forma roșeții, umflării sau sâgerării gingiei, a senzației de presiune și durere înfundată ce provine din zona din spate a cavității bucale.
Acestea sunt semne clare că în zona dintelui a apărut o inflamație sau o infecție.