Ai din nou o dantură completă!

Fie că îți lipsește unul sau mai mulți dinți, echipa de medici implantologi de la Ayadent te va ajuta să îți recapeți sănătatea dentară. Și zâmbetul de fericire! Implanturile dentare au prețuri decente și îți oferim împreună cu BCR și posibilitatea de a achita în 12 rate (dobândă 0) lucrările complexe.

 

Probabil că ai tot amânat să mergi la dentist, dar ține cont că în timp, spațiile rămase în locul dinților pierduți devin tot mai mici. Acest lucru afectează mușcătura, dar și aspectul feței. În cazul în care în locul dintelui tău este un implant dentar, acest lucru nu se mai întâmplă.

Vei avea din nou o dantură completă, vei zâmbi cu încredere și vei mesteca orice, pe oricare parte. Te vei putea bucura de textura și aroma mâncărurilor exact așa cum o faci cu dinții tăi naturali. Totul pentru o perioadă lungă de timp.

 

 

Ai nevoie de un implant?

Lipsa dinților îți afectează fizionomia

Modul în care mesteci, vorbești și fizionomia feței sunt direct influențate de pierderea unuia sau mai multor dinți. Toți cei care au lipsă cel puțin un dinte au observat că după câțiva ani, locul unde a fost se face tot mai mic, că dinții învecinați ”migrează” să acopere golul. Acest lucru se întâmplă deoarece osul mandibulei începe să se demineralizeze și să se resoarbă.

Implantul dentar este soluția cea mai apropiată de funcționalitatea dintelui propriu. El, asemenea unei rădăcini naturale, “stimulează” pozitiv osul și îi păstrează integritatea. Astfel, se poate înlocui artificial funcția dintelui natural în cadrul mandibulei, având o bază puternică și stabilă.

Implantul salvează dinții învecinați

Clasicele punți dentare cer sacrificii. Două la număr, sub forma dinților care vor servi ca „ancore”. Implanturile dentare pot să înlocuiască mai mulți dinți, asemenea unei punți dentare, folosind două implanturi (sau mai multe, în funcție de numărul de dinți necesari) ca și ancore. Astfel, un implant dentar menit să înlocuiască un dinte pierdut, ajunge să fie o variantă mai economică și mai sănătoasă decât o punte dentară.

Lucrările dentare stabilizate pe implanturi au un aspect natural și se comportă la fel ca dinții normali. De aceea, sunt o variantă foarte bună pentru înlocuirea chiar și a dinților pierduți din partea din față.

Tipuri de implanturi dentare

Implantul dentar are o rădăcină la fel de puternică și stabilă precum un dinte / molar sănătos, coroana sa arată exact ca un dinte natural și va avea exact aceeași nuanță și grosime ca dinții tăi. Practic, cu un implant dentar, nu ai senzația că ceva nu se potrivește.

Fiecare pacient, are o situație dentară diferită, de aceea și implanturile dentare pe care i le recomandăm sunt diferite:

  • Implant imediat - Implant inserat complet în doar câteva zile. Recomandat atât pentru zona dinților din față, cât și a celor din spate.
  • Implantul clasic - Zona implantului este lăsată să se vindece 4-6 luni înainte de a monta bontul protetic și coroana definitivă. Se poate pune o coroană provizorie.
  • Punte dentară pe implanturi - Înlocuirea unui grup de dinți lipsă prin inserarea a două implanturi ca „ancore” pe care se va construi grupul de coroane.
  • Proteză dentară stabilizată pe implanturi - În cazul lipsei totale de dinți pe oricare maxilar, se pot crea proteze fixate definitiv prin 4/8 implanturi dentare per arcadă. Află mai multe despre SKI Fast & Fixed.

De ce să alegi un implant dentar?

Spre deosebire de alte lucrări dentare, un implant dentar are o durată de viață extensivă. Bine, sunt anumite condiții pentru a fi trainic.

În primul rând, să fie un implant de calitate superioară și să fie iserat de un medic stomatolog specializat în implantologie.

În al doilea rând, la fel de important, să fie bine îngrijit de pacient. Adică, pacientul să își curețe corespunzător întreaga dantură, să se prezinte la control stomatologic de 2 ori pe an, să aibă grijă de sănătatea tuturor dinților săi.

Astfel, nu doar implanturile vor rezista o viață, ci și restul dinților naturali.

La clinica noastră realizăm și inserarea implanturilor elvețiene Straumann, care au garanție pe viață din partea productătorului. Află mai multe de aici.

 

Poate că va fi ciudată senzația câteva zile, dar vei vedea că apoi vei simți implantul dentar exact ca restul dinților. La fel de rezistent, la fel de înalt, la fel de gros.

Implantul (șurubul ce ține loc de rădăcină) este realizat din titan, material ce nu produce reacții alergice în corp, nu ruginește, nu face carii.

Coroana în schimb, este din ceramică pe zirconiu, integral ceramică, compozit sau metalo-ceramică, rezistentă și cu aspect natural. Așa că, cel mai probabil nimeni nu își va da seama că ai un implant. În timp, chiar și tu vei uita de el.

Probabil că atunci când vezi forma de șurub a implantului dentar, deja te trec fiori și îți imaginezi un mic film horror având platoul de filmare în cavitatea ta bucală.

Adevărul e că probabil că nu e cea mai lipsită de sânge operație, dar te asigurăm că nu vei simți nicio durere. Avem anestezice foarte bune! Ideea este că în câteva zile de la intervenție nu vei mai simți niciun disconfort și că de atunci înainte nu vei mai ști ce înseamnă durerea de dinți. Implantul, spre deosebire de un dinte natural, nu este conectat la nervi și alte zone cauzatoare de durere.

Probabil că ai uitat deja cum este să mesteci pe partea pe care ai molari lipsă ori probleme dentare. În timp, dacă mesteci doar pe o singură parte, molarii de pe partea opusă vor fi acoperiți de placă bacteriană și tartru, vor fi mai predispuși la a dezvolta carii.

Articulația temporo-mandibulară va fi de asemenea afectată de mestecatul pe o singură parte, ceea ce în timp duce la afecțiuni articulare.

Fizionomia feței va fi și ea influențată, deoarece mușchii de pe partea pe care mesteci frecvent vor fi mai „antrenați” decât cei de pe partea opusă.

Rezolvând problema dinților lipsă și problemele dentare de pe partea pe care mâncarea o evită, vei rezolva și problema mestecatului pe o singură parte.

Redobândirea libertății de a mesteca

Lipsa dinților poate să îți afecteze sănătatea și fizionomia

Articol